Dietetyczna zupa kalafiorowa z otrębami pszennymi
Składniki:
1 kalafior
8 dag otrębów pszennych
5 dag masła
1 jajko
sól,
odrobina cukru
utarta gałka muszkatołowa
Sposób Przygotowania:
Kalafior oczyścić, namoczyć w osolonej wodzie na kilkanaście minut, opłukać, osączyć, podzielić na małe różyczki. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody (1,5 litra) i ugotować.
Z masła i otrębów przygotować jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem z kalafiora, dodać do zupy, gotować około 10 minut. Doprawić do smaku cukrem i gałką muszkatołową. Na końcu rozbić jajko i rozprowadzić je z zupą i gotowe :)
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz