Zupa mleczna z bananami



500 ml mleka
500 ml mleka kokosowego
5 bananów
kawałek cynamonu
sok z 1 pomarańczy
1 cytryna
1 łyżka cukru
16 migdałów
1/2 łyżeczki cynamonu
4 łyżeczki wiórków kokosowych



Mleko połączyć z mlekiem kokosowym, włożyć kawałek cynamonu, zagotować i ostudzić.
Cynamon wyjąć. Do chłodnego mleka dodać sok z pomarańczy, cukier i zmiksować razem z 4 bananami. Po zmiksowaniu wstawić jeszcze na chwile do lodówki. Migdały sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na paseczki o przekroju zapałki i lekko zrumienić w piekarniku. Pozostałego banana pokroić na plasterki i skropić sokiem cytrynowym.
Dobrze schłodzoną zupę przybrać plasterkami banana, posypać wiórkami kokosowymi, cynamonem i migdałami. Mniam :)

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz