Koktajl z mrożoną czerwoną porzeczką na maślance






Składniki:

7 łyżek mrożonych porzeczek (mogą być też świeże)
1 banan
2 łyżeczki miodu (ewentualnie cukru)
200 ml maślanki


Sposób przygotowania:

Porzeczki rozmrozić, a gdy korzystamy ze świeżych to opłukać,osuszyć i przełożyć do pojemnika,w którym będziemy wszystko miksować.Banana obrać ze skórki,pokroić na mniejsze części i dodać do czerwonych porzeczek.
Do owoców dodać miód/cukier, a następnie zalać owoce maślanką (ja dodaję maślankę o smaku stracciatella).

Wszystkie przełożone do pojemnika składniki zmiksować blenderem. Przelać koktajl do kielicha,naczynia,z którego będziemy go jeść.Koktajl można konsumować od razu lub po schłodzeniu.
Koktajl dzięki maślance o smaku stracciatella ma wyczuwalne przyjemnie rozpływające się w ustach kawałeczki, czekolady :) Jest pyszny !!!

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz