Pyszne Dwukolorowe Serduszka - na Walentynki
Składniki:
40 dag mąki
20 dag masła
1 jako
1 żółtko
15 dag cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
Zarobić kruche ciasto, przed dokładnym połączeniem podzielić na pół i do jednej części dodać kakao. Schłodzić w lodówce ok 1 godz.
Wałkować cienko, wykrawać za pomocą foremek serduszka - 2 rodzaje - duże i małe.
Następnie w dużym sercu wyciąć małe i w puste miejsce włożyć małe innego koloru.
Piec ok 15 min w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu można sklejać po 2 kwaśnym powidłem i arcydzieło gotowe :)
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz